Apps Laten Ontwikkelen

App laten ontwikkelenApps laten ontwikkelen lijkt wel een hype en niemand wil achterblijven. Wanneer heeft een app zin, wat moet je afstemmen en wat kost het ontwikkelen van apps? En hoe ga je de app promoten, verkopen of weggeven? Belangrijke vragen om te overwegen, zodat de stap naar een app laten ontwikkelen weloverwogen en goed voorbereid kan worden genomen.

Heeft een App laten ontwikkelen wel zin?

Naast de gadget/hype gevoeligheid van Apps, zit er als het goed is een zinvolle (waardevolle) functionele kant aan een app. Een praktische indeling van apps is:

  • Fun Apps, deze zijn leuk, vermakelijk en bieden ontspanning. Games, quotes en nieuws. Dit zijn meestal gratis apps of “fremiums”,
  • Social Apps, om de social media te bedienen. Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn, Pinterest, had ik Facebook al genoemd? Gratis apps.
  • Control Apps, om “iets” uit te lezen of te bedienen, beurshandel, de verlichting thuis, bankieren, medische meting, beheer op afstand, sport Apps. Dit zijn soms gratis en soms betaalde Apps, al dan niet met een abonnement.
  • Function Apps, deze “doen iets” voor je. Een QR code scanner, rekenmachine, valuta calculator, kladblok, herinneringen, fotobeheer, urenregistratie. Vaak gratis.
  • Info Apps, deze geven je informatie die voor jou belangrijk is. Burgernet, medicijn alarm, voedel intolerantie, niewsflitsen, bewaking, email. Soms gratis en soms betaald met of zonder abonnement.

Het laten ontwikkelen van App heeft zin als het voldoet aan een marktbehoefte en als het verdienmodel past. Daarbij kan het zijn dat de verdiensten via de App lager zijn dan de kosten van het ontwikkelen. Als de App bedoeld is als marketing middel, dan kan dat prima passen in de strategie. Net als een reclamebord of televisiereclame.

Verdienmodellen met Apps

  • Fremiums (Free + Premium): je krijgt de game App gratis maar je moet betalen voor hogere levels.
  • Abonnement, dus periodiek betalen voor functionaliteit, de App zelf kan gratis zijn of betaald. Je krijgt de krant lezer gratis inclusief de voorpagina, maar voor de hele artikelen heb je een abonnement.
  • Gratis App met advertenties (dus verdienen aan advertenties) met de optie om een premium te betalen zodat de advertenties zijn uitgeschakeld.
  • Betaalde App, kopen in de Appstore.
  • Reclame Apps van winkelketens die je de laatste aanbieding tonen in de hoop dat je naar de winkel gaat om de aanbieding te kopen.

Of het verdienmodel past, hangt af van het doel van de App.

Specificaties opstellen bij Apps laten Ontwikkelen

Bij ontwikkelingsprojecten krijg je als het goed is waar je om hebt gevraagd. Dat kan iets anders zijn als wat je hebt bedoeld! Voorkom G.I.G.O, Garbage In, Garbage Out. Een goede specificatie voorkomt veel onnodige kosten en geeft een kortere doorlooptijd.

Hoe beter je op papier helder hebt WAT de App moet gaan doen, hoe duidelijker wij weten WAT we gaan maken. Het HOE is onze specialiteit. Vaak heeft een opdrachtgever een bepaald beeld bij hoe het uiterlijk van de App moet zijn. Wat de sfeer en de uitstraling moet zijn. Hierbij helpen afbeeldingen, foto’s en andere Apps en een definitie waar een designer wat mee kan. Vaak moeten via de App gegevens worden ingevoerd. In dat geval is het belangrijk om op te geven: “Getal A mag minimaal 0 en maximaal 200 zijn”, “Tekstvak B mag alleen kleine letters en spaties bevatten en is minimaal 3 en maximaal 40 tekens lang”. In een aantal gevallen moet de App ook bewerkingen of berekeningen uitvoeren. In dat geval moeten de formules worden aangeleverd. “De BMI Body Mass Index wordt berekend op de volgende manier …”.

We helpen graag met het opstellen van een goede en werkbare specificatie. Daarmee ontwikkelen we “first time right” en is het project eerder afgerond. Daarbij kunnen we prima werken met voortschrijdend inzicht. Terwijl de ontwikkeling verder gaat, blijkt dat bepaalde zaken over het hoofd gezien zijn of anders zijn dan in het begin werd gedacht. Correctie tijdens het ontwikkeltraject is mogelijk. Daarbij kunnen de kosten toenemen of afnemen, afhankelijk van wat de wijziging inhoudt.

Wat kost het ontwikkelen van een App?

Goede vraag, stel dat de vraag zou zijn: “wat kost een auto?” dan is het lastig daarop antwoord te geven als je niet weet wat voor merk en type auto het is, hoe oud, welke uitvoering enz, enz.

Met de kosten van een App geldt hetzelfde, er is niet zomaar een prijs voor te noemen zonder te weten wat de App moet gaan doen, welke eisen aan de vormgeving worden gesteld, welke speciale functies de App moet krijgen. Na het bespreken van de specificaties kunnen we wel een begroting afgeven waarmee de te verwachten investering inzichtelijk is.

Heb je interesse om een App te laten ontwikkelen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!