RF communicatie

RF communicatie is het communiceren via radiogolven (Radio Frequency). Zonder kabels dus, draadloos. Er zijn meer manieren van draadloos communiceren, zoals infrarood. Dat werkt alleen niet meer als de lichtstralen worden onderbroken. Radiogolven laten zich moeilijker tegenhouden.

Wij passen twee soorten van RF communicatie toe: GSM en vrije band RF modems.

GSM / SMS / GPRS

Uw product kan wereldwijd communiceren via het GSM netwerk. Dat kan via GSM data of het versturen van SMS berichten. Goedkoper is de communicatie via GPRS; Internet communicatie via het GSM netwerk. Het voordeel van GPRS is dat het apparaat permanent “online” kan zijn, zodat er direct mee gecommuniceerd kan worden. Op ieder moment, zonder inbellen of andere omwegen. Uw apparaat kan een bewakingsfunctie vervullen. Bij een ongewenste situatie wordt kan er een SMS worden verstuurd of een e-mail. Of een melding op een Internet server. De mogelijkheden van Internet ingebouwd in uw apparaat. Wat zou je daarmee kunnen ? En het online zijn is gratis. Alleen voor de gecommuniceerde data moet worden betaald. In geval van GSM betaal je per minuut (seconde). Bij SMS per bericht. Keuze genoeg, het is maar waar de toepassing om vraagt.

RF modems

Een andere manier is hoogfrequent communiceren op korte afstand. Tot een afstand van een paar honderd meter zijn andere oplossingen mogelijk die energiezuinig zijn, compact en zeer betaalbaar. Die het gebruiksgemak geven van draadloos communiceren, terwijl het niet nodig is om een GSM abonnement af te sluiten.

We beheersen de technieken om uw product draadloos te laten communiceren.

Geïnteresseerd ? Neem even contact met ons op, we helpen u graag.