Wat kost het om een app te maken?

wat-kost-het-om-een-app-te-maken

Wat kost het om een app te maken?

Die vraag krijg ik regelmatig.

Het is een beetje als de vraag “wat kost een auto?”

In geval van een auto, wat voor auto wil je, welk merk, welk type, hoe oud, benzine of diesel, handgeschakeld of automatisch, airco erbij?

De prijs van een auto varieert tussen de 500 Euro en pakweg een miljoen.

Bij apps is het niet anders. Wat wil je dat de app doet, zitten er bepaalde complexe berekeningen in, bestaat het uit veel of weinig vensters, veel of weinig functies, moet de app verbinding maken met een cloud database?

Lees verder

Waternavigatie vaarkaart Nederland in een app

The Lighthouse Water NavigatieThe Lighthouse is een waternavigatie app waarin de vaarkaart voor Nederland is geïntegreerd en waarbij navigeren naar een haven super simpel is geworden. In het bijzonder geschikt voor mensen die zonder vaarbewijs mogen varen en die niet willen investeren in dure waterkaarten.

Klik de haven aan waar je naar toe wil varen. Daarbij zie je direct alle beschikbare faciliteiten en het telefoonnummer van de havenmeester. Klik op de navigatie button en je krijgt direct de kortste vaarroute. Hierbij wordt rekening gehouden met diepgang, breedte en hoogte van je vaartuig. Wil je een alternatieve route, klik dan op een punt op de gewenste route en de nieuwe route wordt bepaald.

Het navigatiesysteem is zo simpel gemaakt als de huidige auto navigatie, maar dan als navigatie voor de watersport. Met je mobiele telefoon heb je al GPS op je boot, met The Lighthouse kan je deze effectief inzetten voor navigatie op het water.

Het is geen directe vervanging voor de vaarwegenkaart Nederland, maar het komt wel dicht in de buurt. En met een prijs van € 0,99 is het een bijna gratis navigatie app.

Download en meer info op Google Playstore: The Lighthouse.

Actueel nieuws op de Facebookpagina van The Lighthouse Water Navigatie

The Lighthouse Water Navigatie Route

Gezichtsherkenning op “Zorg en ICT” beurs

Gezichtsherkenning toegangscontrole softwareGezichtsherkenning is één van de biometrische identiteitscontrole technieken die in de afgelopen jaren razendsnel volwassen is geworden. Dit maakt diverse nieuwe toepassingen mogelijk.

De toepassing die op de beurs Zorg en ICT in de Jaarbeurs in Utrecht wordt getoond is bedoeld om dementerende mensen te beschermen tegen dwalen (ongecontroleerd weglopen en vervolgens de weg niet kunnen terugvinden) en tegelijkertijd deze mensen meer bewegingsvrijheid te geven.

Dwalen van Alzheimer patiënten voorkomen

Dwalende Alzheimer patiëntWanneer een Alzheimer patiënt de zorginstelling verlaat zonder begeleiding, dan is de kans groot dat deze persoon de weg niet meer terug kan vinden. Als de gedachte van “terugkeren” al opkomt. Hierdoor lopen zij onnodig risico in het verkeer, kans op onderkoeling, uitdroging of vallen. Daarnaast geeft het teruggebracht worden door omwonenden of de politie een gevoel van schaamte bij de patiënt wat verdere negatieve gevolgen kan hebben.

Zorginstellingen kunnen, met de huidige bezetting, onmogelijk iedere patiënt continu in de gaten houden. Voor de patiënt is het wenselijk om de nodige bewegingsvrijheid te houden, terwijl wordt voorkomen dat ze naar buiten kunnen lopen of de zorginstelling kunnen verlaten.

 

Gezichts identificatie als toegangs blokkeer systeem

De gezichts identificatie software waar Tildesign mee werkt, herkent mensen die in de database staan en weet of zo iemand personeel is, patiënt of bezoeker. Wanneer een patiënt wordt herkend, zal de toegangsdeur tijdelijk worden gesloten en op slot gaan en wordt een signaal gegeven naar de begeleiders. Dat signaal kan een bel zijn, maar ook een SMS of een email. De begeleiders kennen het gedrag van individuele patiënten en weten welke actie op dat moment nodig is.

MobileTrack

Mobiletrack gezichtsherkenning zorg en ictIn samenwerking met Tildesign en AIT heeft MobileTrack een nieuwe gezichtsherkennings applicatie getoond op de beurs Zorg en ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. De core business van Mobiletrack is het vergroten van de veiligheid van patiënten en ouderen door toegangscontrole, tracking en alarm signalering.