RS232 to TTL converter specificatie

RS232 to TTL CMOS level converterTijdens het ontwikkelen van een product dat via RS-232 communiceert, komt het regelmatig voor dat dit product op TTL niveau communiceert. De seriële poort op een PC communiceert op RS232 niveau, zodat een signaalconverter vereist is. Met deze RS232 to TTL converter  is dit in een keer opgelost.

De signaalconverter is een standaard component, maar daar moet dan wel een schakeling mee gemaakt worden. In dit geval is als TTL level shifter  de ICL3221 in een TSOP behuizing gebruikt. Er zijn slechts een klein aantal extra componenten nodig om de schakeling volledig functioneel te maken.

Op de print zijn 3 LEDs gemonteerd, die de voeding, de Rx en de Tx weergeven. De signaalconverter is uitsluitend geschikt voor 3-draads communicatie: Rx, Tx en nul. Eventuele handshake die ondersteund wordt is soft handshake: Xon/Xoff. De signaalconverter wordt extern gevoed met een DC spanning van 3.0 tot 5.0 V.

RS232 to TTL converter printje inbouwen

rs232 to ttl converter met d subDe schakeling is zo klein als een postzegel, zodat hij in de meeste (langere) D-sub kappen past. Zo’n kapje is los bij te bestellen bij ons of bij Farnell.

Downloads

Hieronder staan links om informatie over de RS-232 naar TTL signaalomzetter te downloaden:

ICL3221 RS232 to TTL converter datasheet (865 KB)

Schema en componentenopstelling (165 KB)

Meer RS232 informatie

Op Internet is een schat aan informatie te vinden over RS232, maar veel daarvan is enorm versnipperd. Een bron die veel van deze informatie bijeen gebracht heeft staat hier (RS232 informatie, Engels).

Daarnaast heeft Wikipedia een uitgebreide uitleg over RS232 to TTL converter. Op deze pagina staat informatie over de aansluitingen van de SubD en de betekenis van de diverse signalen.

RS232 to CMOS converter, maatwerk

Deze logic level converter kunnen we, op aanvraag, in diverse uitvoeringen leveren. Voor verschillende klanten worden complete kabel assemblies gemaakt met door de klant geselecteerde connectoren, kabeltype en lengte. Neem contact op om uw wensen te overleggen.

Bestellen

Op de bestelpagina staat hoe u dit product kunt bestellen. Dit product wordt gemaakt in series van 1.000 waardoor we vrijwel altijd uit voorraad kunnen leveren.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op.