Windows software ontwikkeling

De software die op een PC moet draaien, wordt ontwikkeld vanuit een ander uitgangspunt dan embedded software. Op een PC draait een operating systeem dat meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Dat noemen we een “multi-tasking operating systeem”. Van die mogelijkheden maken we graag gebruik als dat het ontwerp kan vereenvoudigen of de structuur kan verbeteren.

Een PC is vele malen sneller en heeft veel meer geheugen en harde schijf ruimte dan een embedded systeem. Hergebruik van geheugen is geen vereiste en slimme oplossingen om het programma nèt even sneller uit te voeren zijn niet zo nodig. Uiteraard wordt er wel efficiënt met de beschikbare middelen omgegaan. Verder is een goed ontwerp vereist en is een goede structuur, kwaliteit en onderhoudbaarheid van levensbelang voor een goed Windows programma.

Windows wordt regelmatig uitgebreid, maar ook veranderd. Wat op Windows 95 prima werkt, doet het niet op Windows XP, en omgekeerd.

Een gebruiker hoeft die verschillen niet te merken, een goed programma zoekt dat zelf uit en valt de gebruiker niet lastig met incompatibiliteit.

Onze programma’s werken. Op alle Windows versies vanaf Windows 95.