INT-10 Signaalomzetter voor Danfoss PVG-32

Danfoss hydraulic control component INT-10
De INT-10 is een signaalomzetter die gestandaardiseerde industriële stuursignalen omzet naar het stuursignaal voor het Danfoss PVG-32 en PVG-120 proportionele hydraulische ventiel. Danfoss ventielen gebruiken een stuursignaal dat een percentage is van de voedingsspanning. De reden daarvan is dat het ventiel met een potmeter (joystick) aangestuurd kan worden. Uit de joystick komt een spanning die een percentage is van de voedingsspanning, in rust is dat 50%.

PLC’s werken niet op die manier. Uit een PLC komt een gestandaardiseerd industrieel stuursignaal (0-10 V, -10..+10 V, 0-20 mA, 4-20 mA). De INT-10 converteert zo’n stuursignaal naar een percentage van de voedingsspanning. Op die manier kan een PVG-32 hydraulisch ventiel eenvoudig met een PLC worden aangestuurd.

Met andere woorden, de INT-10 lost uw interface   probleem tussen PLC en Danfoss ventiel op, op een zeer correcte en eenvoudige manier.

De INT-10 is voorzien van een galvanische scheiding. Dat betekent dat de ingang en de uitgang elektrisch van elkaar geïsoleerd zijn. Het voordeel daarvan is dat stoorsignalen op de voedingsspanning van het ventiel niet bij de PLC terecht kunnen komen. En het ingangssignaal mag zonder probleem worden omgepoold. Een PLC met een analoge uitgang van 0-10 V kan zo toch een INT-10/5 aansturen die -10..+10 V als ingangssignaal nodig heeft.

De aansturing is geschikt voor vrijwel alle Sauer-Danfoss PVG ventielen, zoals de PVG-16, PVG-32, PVG-100 en PVG-120.

Beschikbare modellen

De INT-10 is leverbaar in 7 modellen:

 

Model Ingangssignaal
INT-10/1 -1..+1 V
INT-10/2 0-20 mA
INT-10/3 0-10 V
INT-10/4 4-20 mA
INT-10/5 -10..+10 V
INT-10/6 0,5-4,5 V

Aansturen van model /5 (-10..+10V) met een 0..+10V uitgangssignaal en een relaiscontact

Model 5 wordt het meest toegepast en is in gebruik het veiligst. Bij het wegvallen van het stuursignaal (kabelbreuk, zekering doorgebrand), stuurt deze unit het ventiel naar de middenstand. Bij de overige modellen wordt het ventiel in die (fout)situatie volledig opengestuurd. In veel gevallen is dat niet wenselijk. Bij voorkeur adviseren we INT-10/5. In die situatie dat de PLC uitsluitend een 0..+10V uitgang heeft, dan kan en mag dit signaal worden omgepoold met een relaiscontact. Zo wordt via het relaiscontact geschakeld tussen 0..+10V en 0..-10V (lees als:uitsturen op de A-poort of B-poort). De galvanische scheiding maakt het mogelijk dat het ompolen zonder problemen goed gaat.

Hier staat het aansluitschema waarmee het 0..+10V signaal omgepoold kan worden.

Dit zeggen onze klanten over de INT-10

Stijn Schacht, Cenat (België) “Ik ben zeer tevreden over de signaalomzetter. Het is een gemakkelijk product zonder veel kablagewerk en zonder “denkwerk” monteerbaar in de elektrische installatie. Aansturing via ±10V vanuit de PLC en zo een zorgeloze aansturing van Danfoss PVG ventielen bekomen is echt top. Enkel de hydroplus controllers zelf leveren de PVG aansturing direct vanuit de PLC, zodat jullie product een gat in de markt is. De levertermijn naar Belgie was voor CENAT meer dan voldoende. Een vlotte communicatie met Tildesign zorgde voor een goede afhandeling.
Voor de rest geen problemen of opmerkingen omtrent het product!”

Downloads

Hieronder staan links om informatie over de INT-10 downloaden (pdf):

Productfolder

Datasheet

Aansluitschema

Bestellen

U kunt de INT-10 signaalomzetter voor Danfoss PVG proportionele hydraulische ventielen online bestellen via de bestelpagina. Normaalgesproken kunnen we uit voorraad leveren. Bel of mail ons om echter om dit zeker te weten