SMD productie

Tildesign, Elektronica productie in elke seriegrootte. SMD en conventioneel (through hole). Complex of eenvoudig, groot of kleinHoe is het mogelijk dat ze zoiets voor zo weinig geld kunnen maken ? Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol spelen en één ervan is efficiëntie en een hoge automatiseringsgraad. Alles wat een machine kan doen, hoeft een mens niet te doen. De toepassing van SMT heeft een aantal grote voordelen. De gebruikte onderdelen zijn klein, vaak zelfs erg klein. Dit zorgt ervoor dat dezelfde elektronica op een kleinere, en dus goedkopere, printplaat gemonteerd kunnen worden. En dat ook het kastje kleiner en dus goedkoper kan. Maar een ander belangrijk voordeel is dat SMD onderdelen door een pick & place machine kunnen worden geplaatst. Heel snel (tot bijna 10.000 componenten per uur) en heel nauwkeurig (op 0,01 mm nauwkeurig). En dat volautomatisch, dus met minimale menselijke inspanningen. We kunnen via SMT veel kosten besparen door per manuur een veel grotere productie te realiseren. Een ander voordeel van SMT is dat de componenten lichter zijn en kortere montagepennen hebben. Dus minder massa en een kortere “arm” zodat het koppel op de pennen door vibratie veel kleiner is dan bij conventionele componenten. Hierdoor neemt de trillingsbestendigheid enorm toe.

Wat is SMD en SMT ?

SMT betekent “Surface Mount Technology”, ofwel oppervlaktemontage. Met SMT wordt de montagetechniek aangeduid. Hierbij worden onderdelen gebruikt die met de contactpennen òp de print komen i.p.v. dóór de print heen gaan. Als de aansluitpennen door de print heen gaan, noemen we dat “through hole” letterlijk vertaald: “door het gat (in de print)”.

SMD betekent “Surface Mount Device”, letterlijk vertaald: “oppervlakte montage componenten”. Met SMD wordt de component aangeduid die geschikt is voor SMT.

In de praktijk heeft iedereen het over SMD, of het nou over de techniek gaat of over de onderdelen.

Productiestappen bij SMT

Klik op onderstaande links om een videoreportage over onze SMD productie te downloaden:

Screenen

Met zeefdruktechniek wordt soldeerpasta op de contactvlakken aangebracht.

SMD monteren

De pick & place machine pakt de onderdelen op uit de diverse magazijnen (feeders) en legt ze op de juiste plaats op de printplaat. De aansluitpennen van de onderdelen worden hierbij in de soldeerpasta gedrukt. De soldeerpasta is wat kleverig, zodat de onderdelen op hun plaats blijven liggen terwijl de andere onderdelen worden geplaatst.

SMD handmontage

Sommige componenten kunnen niet door de pick & place machine worden geplaatst. Deze worden handmatig bijgeplaatst.

Reflow solderen

De print gaat door een oven heen die de soldeerpasta laat smelten, zodat de onderdelen daadwerkelijk gesoldeerd worden.

Inspectie

De gemonteerde printen worden optisch geïnspecteerd op correcte montage en soldering. Hierna is de print klaar voor de volgende productiestap: de through hole onderdelen monteren.

Testen

Als tussenstap kan de print elektrisch getest worden. Eventuele onjuistheden kunnen dan worden gecorrigeerd, voordat de conventionele componenten worden geplaatst. Vrijwel al onze producten bevatten een absoluut minimum aan conventionele componenten. Wanneer de print helemaal klaar is, wordt hij in één keer getest.