Intelligente RF verzwakker

voor WiFi hotspots

intelligente rf verzwakker
De intelligente RF verzwakker wordt gebruikt voor WiFi hotspots, waarbij het uitgangsvermogen 20 dBm is. In combinatie met een 10 dB antenne levert dit teveel uitgestraald vermogen op. Er is dus een verzwakker voor het zendsignaal nodig, terwijl het ontvangen signaal niet beïnvloed mag worden.

De inteligente RF verzwakker geeft de zender een verzwakking van 10 dB, terwijl het ontvangen signaal slechts met 0.3 dB wordt verzwakt. Dit stelt hoge eisen aan het RF ontwerp en dit probleem is opgelost door een RF specialist.

Specificaties:

Frequentiebereik 500 – 2500 MHz
Maximaal ingangsvermogen 30 dBm (1Watt)
Verzwakking 10 dB
Insertion loss 0.3 dB

RF ontwerp door Mobicomm

Mobicomm is onze samenwerkingspartner en RF specialist, ontwikkelaar van draadloze communicatie en communicatie protocollen. En omgekeerd is Tildesign samenwerkingspartner op het gebied van elektronica productie. Zo werkt samenwerking twee kanten op.

De intelligente RF verzwakker voor WiFi hotspots is door Mobicomm ontwikkeld, waarbij nauw is samengewerkt met Tildesign op het gebied van produceerbaarheid. De RF detector is een micro BGA met een afmeting van 1.0 x 1.0 mm, het zwarte vierkantje dat wit is omcirkeld. Die component vraagt extra aandacht in het design als het gaat om produceerbaarheid. Maar ook de connectoren moesten automatisch geplaatst kunnen worden om de kosten te kunnen beperken.Ook daar is bijzondere aandacht aan besteed.

Productie door Tildesign

De productie van de intelligente verzwakker is verzorgd door Tildesign. Vooraf zijn de mogelijke problemen ingeschat en zijn oplossingen gevonden voor de verwachte productieproblemen. Daardoor verliep de productie vlekkeloos en was de uitval 0%.

Mobicomm, RF specialist

Bent u op zoek naar deze intelligente RF verzwakker of een specialist op het gebied van RF, draadloze communicatie en communicatie protocollen, neem dan contact op met Mobicomm. Ze helpen u graag.

Tildesign, elektronica ontwerp en elektronica productie

Zoekt u een ontwerpbureau dat elektronica ontwerpt, RF functies integreert in een product, maar dat ook elektronica produceert in elk aantal, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en werken graag met u samen.