HCU-100 Hydrauliek regelaar

hydraulische meet- en regelunit HCU-100 voor hydraulische trekbanken en beproevingspersenDe HCU-100 is een meet- en regelunit voor hydraulische systemen. De standaard software waarmee de HCU-100 wordt uitgerust is geschikt om beproevingspersen (betonpersen) en trekbanken mee aan te sturen. Het aantal componenten dat moet worden toegevoegd om het systeem operationeel te maken is minimaal. De loadcell wordt rechtstreeks door de HCU-100 uitgelezen, want de loadcell versterker is in de unit geïntegreerd. De bedieningsschakelaars kunnen rechtstreeks op de HCU-100 worden aangesloten. Alleen de ventielsturing loopt via een stuurkaart van de ventielfabrikant, zodat de keuzevrijheid daarin maximaal is. Het ventiel wordt aangestuurd met een spanning van 0-10 V.

Meetbereiken

De HCU-100 kent twee complete sets van instellingen en calibratiegegevens. Zo is het aansturen van een dubbele beproevingsbank heel eenvoudig geworden. Maar ook een enkele bank kan hier voordeel bij hebben. Het meetbereik kan worden gesplitst in een hoog en een laag bereik, die apart geijkt kunnen worden. Zo kunnen mechanische invloeden worden gecompenseerd.

Loadcell ingang

De HCU-100 produceert een excitatiespanning voor de loadcell van 10.00 V en leest de resulterende loadcellspanning in. De loadcell ingang is geschikt voor loadcellen met een gevoeligheid van 2 mV/V tot 10 mV/V. De minimale loadcell weerstand moet 150 Ohm zijn.

PC koppeling

De HCU-100 kan eenvoudig via de seriële poort worden gekoppeld aan een (oudere) PC. Via het programma Loadview kan de HCU-100 op afstand worden bestuurd en kunnen de beproevingsgegevens worden ingelezen. De resultaten worden op de PC opgeslagen en kunnen dienen als beproevingshistorie.

Complexe beproevingen

Soms zijn de beproevingsprocedures complex. Daarvoor hebben we een macrotaal ontwikkeld waarmee de beproeving in drie stappen kan worden doorlopen. In elke stap kan kracht worden opgebouwd, vastgehouden en weer ontlast, afhankelijk van een aantal voorwaarden.

Voorbeeld

De volgende procedure kan in één keer automatisch uitgevoerd worden:

  • Breng een kracht aan van 1200 N met een krachttoename van 20 N/s.
  • Houd de kracht gedurende 30 minuten vast.
  • Voer daarna de kracht op met een snelheid van 50 N/s tot het product bezwijkt.
  • Ontlast daarna het product.
  • Breng een kracht aan van 800 N met een snelheid van 10 N/s.
  • Houd deze kracht gedurende 15 minuten vast.
  • Ontlast daarna het product.

Download

Klik hier om de productfolder van de HCU-100 hydrauliekregelaar te downloaden (pdf).

Bent u geïnteresseerd in de HCU-100, neem dan even contact met ons op. We helpen u graag.