Gezichtsherkenning op “Zorg en ICT” beurs

Gezichtsherkenning toegangscontrole softwareGezichtsherkenning is één van de biometrische identiteitscontrole technieken die in de afgelopen jaren razendsnel volwassen is geworden. Dit maakt diverse nieuwe toepassingen mogelijk.

De toepassing die op de beurs Zorg en ICT in de Jaarbeurs in Utrecht wordt getoond is bedoeld om dementerende mensen te beschermen tegen dwalen (ongecontroleerd weglopen en vervolgens de weg niet kunnen terugvinden) en tegelijkertijd deze mensen meer bewegingsvrijheid te geven.

Dwalen van Alzheimer patiënten voorkomen

Dwalende Alzheimer patiëntWanneer een Alzheimer patiënt de zorginstelling verlaat zonder begeleiding, dan is de kans groot dat deze persoon de weg niet meer terug kan vinden. Als de gedachte van “terugkeren” al opkomt. Hierdoor lopen zij onnodig risico in het verkeer, kans op onderkoeling, uitdroging of vallen. Daarnaast geeft het teruggebracht worden door omwonenden of de politie een gevoel van schaamte bij de patiënt wat verdere negatieve gevolgen kan hebben.

Zorginstellingen kunnen, met de huidige bezetting, onmogelijk iedere patiënt continu in de gaten houden. Voor de patiënt is het wenselijk om de nodige bewegingsvrijheid te houden, terwijl wordt voorkomen dat ze naar buiten kunnen lopen of de zorginstelling kunnen verlaten.

 

Gezichts identificatie als toegangs blokkeer systeem

De gezichts identificatie software waar Tildesign mee werkt, herkent mensen die in de database staan en weet of zo iemand personeel is, patiënt of bezoeker. Wanneer een patiënt wordt herkend, zal de toegangsdeur tijdelijk worden gesloten en op slot gaan en wordt een signaal gegeven naar de begeleiders. Dat signaal kan een bel zijn, maar ook een SMS of een email. De begeleiders kennen het gedrag van individuele patiënten en weten welke actie op dat moment nodig is.

MobileTrack

Mobiletrack gezichtsherkenning zorg en ictIn samenwerking met Tildesign en AIT heeft MobileTrack een nieuwe gezichtsherkennings applicatie getoond op de beurs Zorg en ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. De core business van Mobiletrack is het vergroten van de veiligheid van patiënten en ouderen door toegangscontrole, tracking en alarm signalering.